• Online Registration Extended till
    31st July 2017

Scientific Program

Date Session Topic Duration From To Speaker
02-Sep-2017 - Registration - 8:00am - -
02-Sep-2017 - Inauguration function 15 mins 8:45am 9:00am -
02-Sep-2017 Session1 Diagnosing Glaucoma
Moderator: Prof Ravi Thomas
90 mins 9:00am 10:30am -
02-Sep-2017 Key note address Automated perimetry: Now
and the future
20 mins - - Dr. Mike Patella
02-Sep-2017 1 Interpreting a visual field
follow-up print out : Revisited
20 mins - - Prof. Ravi Thomas
02-Sep-2017 2 What I look for while assessing
progression on Perimetry and
OCT?
20 mins - - Dr. Mike Patella
02-Sep-2017 3 Combining visual field and
imaging information
15 mins - - Dr. Mike Patella
02-Sep-2017 - Q and A 15 mins - - -
02-Sep-2017 Tea Break - 30 mins 10:30am 11:00am -
02-Sep-2017 Session 2 Imaging in glaucoma 90 mins 11:00am 12:30pm -
02-Sep-2017 - Moderator: Dr Mayav J Movdawallah, Dr Baskaran Mani
Discussants: Prof Tin Aung , Dr Baskaran Mani, Dr Sathyan P
- - - -
02-Sep-2017 Key Note Address Imaging and its role in angle closure disease 20 mins - - Prof. Tin Aung
02-Sep-2017 1 Does Imaging detect glaucoma earlier
than Perimetry?
15 mins - - Dr. Mike Patella
02-Sep-2017 2 HRT and its role in diagnosis
and progression
12 mins - - Dr. Gowri J Murthy
02-Sep-2017 3 Role of OCT angiography: Is it relevant
in the current scenario?
12 mins - - Dr. Sathi Devi
02-Sep-2017 4 Glaucoma Genetics : Clinical Relevance 10 mins - - Dr. Tin Aung
02-Sep-2017 Case and panel
discussion
- 20 mins - - -
02-Sep-2017 Lunch Break - 60 mins 12:30pm 1.30pm -
02-Sep-2017 Session 3 Glaucoma surgery 90 mins 1:30pm 3:00pm -
02-Sep-2017 - Moderator: Dr Rathini Lilian David, Dr Maneesh Singh
Discussants: Prof Ravi Thomas, Dr Maneesh Singh, Dr Venkatesh R
- - - -
02-Sep-2017 Key note address Simple Modifications for better Outcomes 15 mins - - Dr. L Vijaya
02-Sep-2017 1 Trabeculectomy : Relevance in
a MIGS world
10 mins - - Dr. Sathyan P
02-Sep-2017 2 AGV/Baerveldt in complex
situations
25 mins - - Prof. Keith Barton
02-Sep-2017 3 "NPGS, CLASS” : My Experience 10 mins - - Dr. R.Venkatesh
02-Sep-2017 4 Endoscopic CPC for plateau iris 10 mins - - Dr. Sirisha Senthil
02-Sep-2017 Case and panel
discussion
- 20 mins - - -
02-Sep-2017 Tea Break - 30 mins 3:00 pm 3:30 pm -
02-Sep-2017 Session 4 The MIGS
Moderator: Dr B Shantha
90 mins 3:30 pm 5:00 pm -
02-Sep-2017 1 Transitioning to MIGS : Skills that you need 25 mins - - Prof. Keith Barton
02-Sep-2017 2 The MIGS : An overview and how would you decide on a device 35 mins - - Prof. Keith Barton
02-Sep-2017 3 MIGS : SNEC Experience 15 mins - - Prof. Tin Aung
02-Sep-2017 - Q and A 15 mins - - -
02-Sep-2017 QUIZ Dr Gowri J Murthy,
Dr Mona Khurana,
Dr Sushmitha S
60 mins 5:00 pm 6:00 pm -
02-Sep-2017 ENTERTAINMENT PROGRAM
AND GALA DINNER
- - 7.00 pm - -

Our Supporters