• Online Registration Extended till
    31st July 2017

Scientific Program

Date Session Topic Duration From To Speaker
03-Sep-2017 Free Paper presentations Moderator: Dr Trupti Sudhir Patil
Judges: Dr BaskaranMani , Dr Rajul Parikh
60 mins 8:00am 9:00am -
03-Sep-2017 Session1 Understanding IOP 90 mins 9:00am 10:30am -
03-Sep-2017 - Moderator: Dr Sripriya Krishnamoorthy,
Dr Manish Pandey
Discussants :Dr Krishnadas , Dr Manish Pandey,
Dr Arun Narayanaswamy
- - - -
03-Sep-2017 Key note address New Gadgets to measure IOP: How useful are they?
Do we need 24 hour IOP measurements?
20 mins - - Dr. G Chandra Sekhar
03-Sep-2017 1 Target IOP: What's the evidence that it helps? 10 mins - - Dr. Rahul Parikh
03-Sep-2017 2 The Goldmann applanation tonometer: Infallible? Calibration matters 10 mins - - Dr. Nikhil Choudhari
03-Sep-2017 3 Assessing ocular blood flow: Is it Useful? 10 mins - - Dr. Murali Ariga
03-Sep-2017 4 Continuous IOP monitoring : Our experience 10 mins - - Dr. Baskaran Mani
03-Sep-2017 Case and panel
discussion
- 30 mins - - -
03-Sep-2017 Tea Break - 30 mins 10:30am 11:00am -
03-Sep-2017 Session 2 Angle closure disease 90 mins 11:00am 12:30pm -
03-Sep-2017 - Moderator: Dr A Parivadhini,
Discussants: Dr B Sridhar Rao, Dr Aditya Neog, Dr Murali Ariga
- - - -
03-Sep-2017 Key Note Address Lens extraction in glaucoma : A Bayesian approach 25 mins - - Prof. Ravi Thomas
03-Sep-2017 1 ASOCT/SS ASOCT in Glaucoma diagnosis and management 10 mins - - Dr. Arun Narayanswamy
03-Sep-2017 2 What's new in angle imaging 10 mins - - Dr. Mani Baskaran
03-Sep-2017 3 EAGLE study : My Take 15 mins - - Dr. G Chandrasekhar
03-Sep-2017 Case and panel
discussion
- 30 mins - - -
03-Sep-2017 Lunch Break - 60 mins 12:30pm 1.30pm -
03-Sep-2017 Session 3 Grand Rounds 90 mins 1:30pm 3:00pm -
- - Moderator: Dr Rajul Parikh, Dr Ronnie Jacob George
Discussants : Prof Ravi Thomas, Dr G Chandrasekhar ,
Dr B Sridhar Rao ,Dr Krishnadas, Dr L Vijaya, Dr B Shantha,
Prof PS Maheswari
- - - -
03-Sep-2017 Key note AADI : Aravind Experience, development and clinical use 15 mins - - Dr. Krishnadas
03-Sep-2017 case 1 to case 5 Illustrating the secondary glaucomas 15 mins each - - -
03-Sep-2017 - Tea, award and closure 60 mins 3:00pm 4:00pm -

Our Supporters